Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Büyükbaş Hayvancılık Verimliliği Artırma Projesi kapsamında, hayvanların kızgınlık dönemlerini takip etmek için okuyucu ve pedometre cihazlarını yetiştiricilere dağıttı. Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Harun Reşit HAN, Milletvekili Dr. Hasan ARSLAN, İl Müdürü Özkan PARLAK ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Özkan PARLAK, hayvancılığın Afyonkarahisar'ın en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu, bu nedenle yetiştiricilerin üretim koşullarını iyileştirmek ve döl verimini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Projenin toplam bütçesinin 914.000 TL olduğunu, bunun 640.000 TL'sinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe edildiğini belirten PARLAK, 45 yetiştiriciye verdikleri cihazlar sayesinde yıllık 19.000.000 TL'lik bir katma değer oluşturacaklarını ifade etti. PARLAK, ayrıca mastitis tespit projesi ve arıcılara yönelik varroa ile mücadele projesinin de yakında hayata geçirileceğini müjdeledi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Harun Reşit HAN ve Milletvekili Dr. Hasan ARSLAN da projeyi desteklediklerini ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje kapsamında verilen cihazların kullanımı ve faydaları konusunda yetiştiricilere eğitim de verecek.