Zam yağmuru! 700'den fazla ürünün fiyatı bir gecede değişti

**Asgari ücrete yapılan zamın ardından zincir marketlerde 700'den fazla ürüne zam geldi.**

Yeni yılın başından itibaren zam furyası hız kesmeden devam ediyor. Özellikle zincir marketlerde, toplamda 700'den fazla ürünün fiyatları bir gecede değişti.

Show Haber'in haberine göre, en çok zamlanan ürünler arasında tereyağı, peynir ve süt yer alıyor. Özellikle tereyağına yapılan zam, dikkat çekenler arasında yer alıyor.

Örnek vermek gerekirse, dün 54 liraya satılan bir ürünün bugünkü fiyatı 74 lira oldu. Yani neredeyse 20 lira zamlandı. Aynı şekilde, çiğ süt fiyatları da artış gösterdi ve yoğurt fiyatları da bu artıştan etkilendi. Bir gecede neredeyse 70 lira zamlandı.

Peki, tereyağı ve peynir gibi özellikle kahvaltılık ürünler fiyatları ne kadar zamlandı? Örneğin, 950 gramlık bir tereyağı 3 gün önce 352 lira 50 kuruştu, ancak bugünkü fiyatı 418 lira oldu. Yani yaklaşık olarak 66 lira zamlandı. Benzer şekilde, beyaz peynirin fiyatı da 30 lira zamlandı ve 159 lira 50 kuruştan 190 liraya yükseldi. 1 kiloluk kaşar peynirin fiyatı ise 120 liradan 160 liraya çıktı.

Tüm bu zamların yanı sıra, damacana su fiyatları da artış gösterdi. Örneğin, 19 litrelik bir suyun fiyatı 70 liradan 100 liraya çıktı.

Asgari ücrete yapılan zamın ardından zincir marketlerde yaşanan bu zamlar, vatandaşların cebini olduğu gibi etkilemeye devam ediyor. Her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik koşullar, tüketicileri daha da sıkıntıya sokuyor.