Türkiye'de enflasyonla mücadele çerçevesinde birçok program hayata geçirilirken, kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte bu alanda da yeni düzenlemelerin yapılacağı sinyalleri verildi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, vatandaşın kredi kartı kullanımının artmasına dikkat çekerek, bu konuda önemli adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte kredi kartı borçlarının da artığına dikkat çeken Çakar, enflasyona etkisini kontrol altına almak için kredi kartlarında düzenlemelere gidileceğini belirtti. Bu düzenlemelerin hafta başında hayata geçirilmesi bekleniyor.

Düzenlemelerin ne yönde olabileceği konusunda ise ekonomistler farklı görüşlere sahip. Faiz oranlarının artırılabileceği, taksit sınırlamalarının getirilebileceği ya da kredi kartı limitlerinin düzenlenebileceği öngörüleri yapılıyor. Ayrıca taksit sayılarının bazı ürünlerde azaltılabileceği hatta tamamen kaldırılabileceği de konuşulanlar arasında. Bunun yanı sıra, kredi kartı limitlerinin düşürülmesi ve asgari ödeme tutarlarının artırılması gibi adımların da gündemde olduğu belirtiliyor.

Enflasyonla mücadelenin önemli bir parçası olan kredi kartlarına yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle, vatandaşların kredi kartı kullanımı ve borçlanmaları daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirilebileceği düşünülüyor.