Millî Eğitim Bakanlığı, yeni personel alımları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirme yapacağını açıkladı. Bu alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonları için gerçekleştirilecek.

Bakanlık, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile toplamda 695 sözleşmeli personel istihdam etmeyi planlıyor. Bu yeni alımlar kapsamında, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere çeşitli pozisyonlara personel arayışı devam ediyor. İhtiyaç duyulan pozisyonlar arasında 490 sözleşmeli büro personeli, 5 sözleşmeli avukat, 20 sözleşmeli diyetisyen, 150 sözleşmeli hemşire ve 30 sözleşmeli mühendis (elektrik-elektronik, inşaat ve makine) bulunuyor.

Adaylar, tercihlerini 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri, 25 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih yapmak isteyen adaylar, KPSS-2024/3 tercih kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin "ais.osym.gov.tr" adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanarak bireysel olarak tercihlerini yapabilecekler.

Bu alımlarla ilgilenen adaylar, ÖSYM'nin internet sitesini takip ederek detaylı bilgilere ulaşabilirler. Söz konusu alımların sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte, başarılı adaylar ilgili pozisyonlarda göreve başlayacaklar.

#MilliEğitimBakanlığı #SözleşmeliPersonel #ÖSYM #İşilanı #İşbaşvurusu #KPSS