Proje, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir proje olup, uyuşturucu madde kullanımının toplum üzerindeki tehlikelerine dikkat çekmek ve uyuşturucu ile etkin mücadelede vatandaş duyarlılığını ve toplumsal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Proje kapsamında, akıllı telefonlara indirilebilen UYUMA Uygulaması geliştirilmiştir. Uygulama, uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlamakta ve bildirim yapanın kimlik bilgilerini gizli tutmaktadır.

Uygulama, Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Uygulamayı kullanan vatandaşlar, sokakta veya herhangi bir mekanda gördükleri uyuşturucu ticaretini veya kullanımını, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabilmekte ve güvenlik güçlerine konum bilgisi iletmektedir.

UYUMA Projesi, uyuşturucu ile mücadelede teknolojik imkanların kullanılmasını sağlayan, yerli ve milli bir projedir.

Afyonkarahisar Valiliği, paylaşımında projenin #TürkiyeninHuzuru etiketiyle paylaşıldığını ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İçişleri Bakanlığı'nın da etiketlendiğini belirtti.

İndirme linki