İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2022 yılında Türkiye'de doğan bebeklerin isimlerini açıkladı. Bakanlığın verilerine göre, geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebeğin nüfus kütüklerine kaydedildiği belirtildi. Bu bebeklerden 15 bin 836'sı ikiz, 373'ü üçüz, 7'si dördüz ve 1'i beşiz olarak dünyaya geldi.

Bakanlık, ayrıca yalnızca bir bebeğe verilen isimleri de paylaştı. Bu isimler arasında Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal gibi ilginç ve özgün isimler yer aldı.

2022 yılında en çok tercih edilen isimler ise değişiklik gösterdi. Erkek bebeklerde uzun yıllardır ilk sırada olan Yusuf ismi, bu yıl Alparslan ismiyle tahtını paylaştı. Kız bebeklerde ise Zeynep ismi bir kez daha zirveyi kimseye bırakmadı.

Erkek bebeklerde Alparslan ve Yusuf isimlerini Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf izledi. Kız bebeklerde ise Zeynep isminin ardından Defne, Asel, Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin isimleri sıkça kullanıldı.

Bakanlık, Türkiye'de doğan bebeklere verilen isimlerin çeşitliliğinin ve kültürel zenginliğinin arttığını belirtti.