Hacıince Et, 1950 yılında kurulan ve 74 yıldır faaliyet gösteren bir dev firmadır. Ancak artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle şirket, iflasını ilan etmek zorunda kalmıştır.

Firma, Beyşehir'de 1000 dönümlük bir arazi üzerinde 2 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftliğe sahiptir. Yaz aylarında konkordato talebinde bulunarak zor durumunu hafifletmeye çalışmıştır.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan et entegre tesisiyle ilgili mahkeme son kararını vermiştir. Konya 1. İcra Dairesi, alacaklılara bu durumu duyurmuştur.

Hacıince Et, Alanya ve Konya'da 41 milyon dolarlık yatırımlarla dev tesislere sahiptir. Ancak bu tesislerine konkordato ilan etmiştir. Mahkeme, 2 Haziran itibarıyla şirketin ve sahiplerinin tedbir kararı alınmıştır. Bu karar, şirket ve kişileri hacizlere karşı koruma altına almaktadır. Tedbir kararı, 3 ay boyunca geçerli olacak.

70 yıllık, Hacıince; Dim ve Al-Et markaları ile üretim yapıyordu. Türkiye'deki fast food zincirlerine de bir dönem ürün veren Hacıince'nin Konya ve Alanya'da tesisleri bulunuyordu.