Koçluk, hiçbir siyasi parti ile ilişkileri olmadığını, istifalarının tepeden verilen kararlara tepki olduğunu söyledi. Partililer, CHP'yi yıkmak isteyenlerin dışarıdan değil içeriden olduğunu iddia etti.

Sultandağı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) toplu istifa yaşandı. CHP Sultandağı İlçe Başkanı Devrim Koçluk, ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi ve Yeşilçiftlik Belde Başkanlığı ile birlikte bugün itibariyle yönetimden ve parti üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

Koçluk, yaptığı basın açıklamasında, istifa gerekçelerini şöyle sıraladı: 'Her yörenin yönetimi kararı o yörenin yönetimi karar vermeli. Tepeden verilen kararlar ya da belirlemelere seçim kazanılamayacağını belirten partililer, elinizi üzerimizden çekin, gölge etmeyin, diyen partililer, CHP kalesini yıkmak isteyenler dışarıdan değil içeriden, dedi. Hiçbir siyasi parti ile ilişkimiz yoktur. Bizler CHP'nin kurucu değerlerine bağlı, Atatürk ilke ve devrimlerine inanan, Cumhuriyet sevdalısı insanlarız. Bu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz. Bizleri bu noktaya getiren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.'

CHP Sultandağı İlçe Başkanlığı'ndan yapılan toplu istifa, parti içinde şok etkisi yarattı. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığından, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.