AK Parti'de Afyonkarahisar Merkez'de aday krizi devam ediyor.

Afyonhaber'in AK Parti Ankara ve Afyonkarahisar kulislerinden edindiği bilgilere göre AK Parti Afyonkarahisar il teşkilatında bomba gelişmeler yaşandı, sular henüz durulmadı.

Afyonkarahisar İl Teşkilatında, milletvekilleri ve teşkilat ikiye bölündü. İl Başkanlığında sert tartışmalar yaşandı, il örgütünde bölünmeler yaşandı.

Milletvekili Ali Özkaya, tek belirleyici olmak hedefiyle kendi desteklediği aday için çalışırken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban da kendi ekipleriyle girişimler de bulundu.

İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Veysel Eroğlu ve Mahmut Koçak ise başka bir tarafta yer aldı. İl Başkanlığında sert tartışmalar, yaşandı, bunun üzerine duruma Genel Merkez müdahale etti.

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan ise taraflar arasında orta yolu bulmak için çalışmalara ve görüşmelere devam ediyor...

Son gelen bilgilere göre, Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban ve Mahmut Koçak isimleri 'aday olması mümkün olmayanlar' olarak kenara alındı.

Cephelere bölünen AK Parti örgütünde ibre genç ve yeni bir isme döndü, Semai Kaya ismi tartışıldı, ancak nihayetinde İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay üzerinde uzlaşma sağlanabileceği görüldü.

Afyonhaber'in AK Parti Afyonkarahisar kulislerinden edindiği bilgilere göre, AK Parti Genel Merkez ve İl Örgütündeki eski isimler, aday adaylarının etrafında oluşan ekipleri bir araya getirmek ve uzlaşmayı sağlamak için ikna etmeye çalışıyor.