Türk Tabipler Birliği, salgına karşı önlem alınmadığı için mevsimsel virüslerin ciddi sorunlara neden olduğuna dikkat çekti. Açıklamada maske-mesafe-hijyen ve havalandırma önlemlerinin önemi vurgulandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu, solunum yolu hastalıklarına bağlı yaşanan salgına dikkat çeken bir basın toplantısı düzenledi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, pandemi öncesi dönemden daha fazla ölüm olduğunu belirtti.

Ülkede acil servislerin ve yoğun bakımların dolu olduğunu, randevuların aksadığına dikkat çeken TTB 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, topluma maske-mesafe-hijyen-havalandırma önlemlerini uygulama çağrısı yaptı.

TTB Aile Hekimliği Kol Başkanı Emrah Kırımlı, pandemi döneminde alınan önlemlerle dalgaların geri çekilebildiğini, ancak bugün önlem alınmadığı için daha ciddi bir durumla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Sibel Uyan ise mevsimsel virüslerin kaynaklık ettiği salgının toplumsal bir sağlık sorunu haline geldiğini vurguladı.

Hastane polikliniklerinde hastaların arttığına ve yoğun bakımlarda yer bulunamadığına değinen Uyan, koruyucu önlemlerin hatırlatılması gerektiğini ifade etti.

Yaşadığımız salgının basit bir nezle değil, ölümcül İnfluenza ve COVID salgını olduğuna dikkat çeken Uyan, toplumun ve sağlık çalışanlarının sürekli bilgilendirilmesi, koruyucu önlemlerin hatırlatılması ve eğitimlerin yapılması gerektiğini belirtti.