Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti kuruluşlarının 78. yılında düzenlenen toplantıda konuştu. Uysal, Türk tarihinin kırılma anlarını hatırlatarak, Demokrat Parti'nin demokrasi, hürriyet, adalet ve refah için verdiği mücadeleyi anlattı.

Demokrat Parti'nin 78. kuruluş yıl dönümü, partililerin katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantıyla kutlandı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, Türk tarihinin önemli olaylarını ve Demokrat Parti'nin iddiasını dile getirdi.

Uysal, Amerika'nın keşfinden İstanbul'un fethine, Malazgirt Zaferi'nden Cumhuriyet'in ilanına kadar tarihte her bir yeni çağın bir yeni söz, eylem ve vakıa ile başladığını söyledi. Uysal, 'Aslında çağları değiştiren vakıalar değil iddialardır' diyerek, Demokrat Parti'nin kuruluşunun da bir iddia olduğunu vurguladı.

Uysal, Demokrat Parti'nin ülkeyi demokrasiyle buluşturmak, hürriyetleri yeniden tesis etmek, adaleti işler hale getirmek, refahı millete yaymak, rekabet edebilen, büyüyen ve üreten bir Türkiye yaratabilmek için kurulduğunu belirtti. Uysal, 'İşte böyle olunca aslında biz bugün bir iddianın ortaya çıkışının yıldönümü için geldik bir araya. Bizlerle beraber devam ettirilen ve gerçekleşmesi için hayatımızı vakfettiğimiz bir iddia. Bir iddia ki şehitler verdik uğruna. Bir iddia ki zindanlarda yatmayı, ölüme yürümeyi göze aldık. Darbelere maruz kaldık. Kurmaca mahkemelerde yargılandık. Sistemli olarak hukuksuzluklara maruz kaldık. Ama yılmadık' dedi.

Uysal, Demokrat Parti'nin iddiasının bitmediğini, Türkiye'nin daha iyiye, daha güzele ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Uysal, 'Vazgeçer miyiz? Asla! Kıratın yeniden şahlandığını, yeşille bozkırın savaşında yeşilin galip geldiğini, Türkiye'nin yeniden refah üretip ihraç ettiğini, bu milletin yüzünün güldüğünü görmeden bu iddiadan vazgeçmek yok' diye konuştu.

Uysal, konuşmasının sonunda, Demokrat Parti'nin kurucularını, liderlerini ve mensuplarını saygıyla andı. Uysal, 'Bayar, Menderes, Polatkan, Zorlu, Özal, Demirel bırakmadı o iddianın peşini. Ne olursa olsun sımsıkı sarıldılar. Onlar onca şeye rağmen vazgeçmemişken biz nasıl vazgeçelim. Kuruluşumuzun 78. yılı kutlu olsun' dedi.

Uysal, konuşmasının ardından, sosyal medya hesabından metni yayınladı. Uysal'ın paylaşımı, takipçileri tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu