Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşına müdahale edeceği konuşuluyor. Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında yaptığı açıklamada Erdoğan'ın bu konuya müdahale edeceğini tahmin ettiğini belirtti ve en düşük emekli maaşının 11.550 TL olacağını iddia etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Aralık ayı enflasyonu yüzde 2.93 olarak kaydedildi. Altı aylık süreçteki enflasyon ise yüzde 37.57 olarak belirlendi. Bu rakamlar, emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirlemekte önemli bir rol oynayacak.

2024 için emekli maaşlarına en az yüzde 37.56 oranında zam yapılacağı kesinlik kazandı. Ancak en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı merak konusu oldu.

Cem Küçük, canlı yayında yaptığı açıklamada, asgari ücret, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranlarını dile getirdi. Buna göre, memur ve emekli zamları yüzde 49.25'e, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları ise yüzde 37.57'ye denk gelecek. En düşük emekli maaşının ise 11 bin 550 TL kadar yükselmesini tahmin etti.

Küçük, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sürece dahil olacağına inandığını ifade etti. Hükümetin yapacağı zam oranlarının seçimle bağlantılı olmayacağını ve vatandaşların tercihlerini buna göre yapacaklarını belirtti. Ancak bu durumun bir tür fatura olarak karşımıza çıkabileceğini de dile getirdi.