Elinizdeki birikimle ikinci el araç sahibi olmayı planlıyorsanız, ekonomist Atilla Yeşilada'nın açıklamalarını dikkate alabilirsiniz. Yeşilada'nın dediklerine göre, araba piyasası için sabırlı olmanın tam zamanı.

Yeşilada, son dönemde ikinci el araba piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları hakkında çarpıcı bir tahminde bulundu. Son zamanlarda artan araç fiyatlarına rağmen, Yeşilada tüketicilere 6 ay daha beklemelerini önerdi.important; float: none;">Milli Gazete'de yer alan habere göre, "Mesele Ekonomi" programına katılan Yeşilada, Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarının neden anormal seviyelere ulaştığını ve beklenen düşüşün zamanını işaret etti. Yeşilada, fiyatların gerçekçi olmadığını ve gelecek dönemde düşeceğinin sinyallerini verdi.

Yeşilada'nın ikinci el araç almayı düşünenlere tavsiyesi, sabretmeleri yönünde. "6 ay daha bekleyin, size yemin ediyorum" diyen Yeşilada, bekleyenlerin yaza kadar mevcut dolar fiyatlarının yüzde 20 altında araç satın alma fırsatı bulabileceklerini öne sürdü. Özellikle 20-30 bin kilometre bandındaki Avrupa menşeli ikinci el araçlar için bu durumun geçerli olacağını iddia etti.

Eğer ikinci el araç piyasasında bir girişimde bulunmayı planlıyorsanız, Yeşilada'nın bu öngörülerini ve piyasanın nabzını tutarak karar vermek, cebinizi korumanıza yardımcı olabilir.