AKP'den yerel seçimlere ilişkin ilk aday açıklaması bu pazar

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin önemli bir duyuru yaptı. Çelik, partisinin adaylarının bir bölümünün bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açıklanacağını söyledi.

AKP, yerel seçimlere hazırlanırken aday belirleme sürecinde sona yaklaşıyor. CHP'nin birçok ilde adaylarını açıklamasına karşın AKP henüz resmi bir açıklama yapmadı. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde adayların kim olacağı merak konusu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlere yönelik çalışmalara bizzat başkanlık ettiğini belirterek, "Geldiğimiz noktada temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını, bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Ayın 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız." dedi.

Çelik, bu pazar açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını ifade etti. Parti sözcüsü, yerel seçimler için diğer partilerle işbirliği çalışmalarındaki son durumun sorulması üzerine de, şu an görüşmelerin devam ettiğini, sonuçlandığında gerekli açıklamaların yapılacağını kaydetti.