Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maden Mühendisliği Bölümü, öğrencilere teorik derslerde aldıkları bilgilerin uygulamalı olarak gösterilebilmesi amacıyla "Yeraltı Maden Ocağı Modeli" kurdu. Bu model, Aydın Linyit Firmasının katkılarıyla gerçek örnekler üzerinden donanım, tahkimat ve nakliyat sistemlerini gösterme imkanı sunuyor.

AKÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Aydın Linyit Madencilik A.Ş. Firması ile yapılan görüşmeler sonucunda bu modele gerekli tüm cihazların ve ekipmanların hibe edildiğini belirtti. Ayrıca model ocağın kurulmasında emeği geçen kişilere de teşekkür etti. Prof. Dr. Büyüksağiş, hedeflerinin bu modeli daha da geliştirerek öğrencilere daha fazla uygulamalı eğitim vermek olduğunu söyledi. Böylece öğrencilerin yeraltı madenciliğinde daha donanımlı ve yetkin mühendisler olarak yetiştirilebileceğini ifade etti.

Bu şekilde, öğrencilerin iş yerlerine ve işe adapte olmalarının hızlanacağını ve işletmelerin verimlilik artışı ve iş güvenliği konularında büyük katkı sağlanacağını belirtti.

#AKÜ #MadenMühendisliği #YeraltıMadenOcağıModeli #AydınLinyitFirması #UygulamalıEğitim #Donanımlar #TahkimatSistemleri #NakliyatSistemleri #YeraltıMadencilik #İSGBaşmühendisi #YeraltıBaşmühendisi #TeknikNezaretçi #MadenMühendisliğiBölümü #Teşekkürler