Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, yılbaşı öncesinde sahte ve kaçak alkol ile sigara üretip satan şebekeyi çökertti. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz yaklaşan yılbaşı öncesi vatandaşın sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokan ölümlere ve zehirlenmelere neden olan Sahte/Kaçak Alkol ve Sigara imal ederek satış yapmayı hedefleyen şahıslara operasyon düzenledi.

10 şahsın ikamet adreslerinde yapılan arama sonucunda;

Jandarma ekipleri, sahte ve kaçak alkol ile sigara üretimi yapan şüphelilerin belirlenmesi için çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, 10 şüphelinin ikametlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Baskınlarda, 161 bin 760 adet bandrolsüz sigara, 107 bin 420 adet boş makaron, 236 bin 800 adet dolu makaron, 23.8 kilogram kıyılmış tütün, 2 adet alkol damıtma düzeneği, bin litre meyve şırası, 15 litre aroma, 832 litre etil alkol, 50 mililitre malt likiti, 8 litre viski, 8 litre şarap, 6 litre bira, 4 litre rakı, bin 91 adet alkol kiti, 2 adet termostatlı rezistans, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 4 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.