Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi, 2023 yılı 6. Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Zafer Teknopark A.Ş. yöneticileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) sosyal tesislerinde bir araya geldi. Toplantıya AKÜ Rektörü ve Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi temsilcisi Ali Ulvi Akosmanoğlu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Kamil Karahan, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, iki ilin ekonomisinin gelişimi için atılan adımlara dikkat çekti. Karakaş, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı devam eden Teknopark binasının tamamlanmasıyla Afyonkarahisar'ın önemli bir potansiyele ulaşacağını belirtti. Zafer Teknopark'ın Türkiye'nin ilk Teknoparkı olduğunu ve üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurgulayan Karakaş, bu faaliyetlerin önemli olduğunu ifade etti.

Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, toplantıda 2023 yılında yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kandemir, ayrıca Teknopark'ın elde ettiği projeler ve AR-GE çalışmaları hakkında da yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda, Teknopark'ın faaliyetleri, finansal yapısı ve gelecek vizyonu hakkında görüş ve planlamalar yapıldı. İnşaatı devam eden yeni Teknopark binasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.