Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerine yönelik Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, akademik personel ve öğrenciler katıldı.


GSF Sinema ve Televizyon Bölümü Öğr. Gör. Emin Paftalı'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, UİM öğrenci öğrenim hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Merve Malak ve öğrenci staj hareketlilikleri sorumlusu Öğr. Gör. Turan Ulaş konuşmacı olarak yer aldı.


Malak, öğrencileri Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği hakkında bilgilendirerek, öğrencilerin öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanmak için gereken süreci anlattı. Malak ayrıca, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından sağlanan hibelerle Erasmus Ofisi olarak mümkün olduğunca çok öğrenci ve personel göndermeye çalıştıklarını belirtti.


Ulaş ise öğrenci staj hareketlilikleriyle ilgili bilgiler vererek, başvuru şartları, süreç ve hediyeler hakkında konuştu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Türkiye'nin en çok hibe alan üniversite olduğunu ve başvuruda bulunan hiçbir öğrenciyi geri çevirmediklerini vurguladı.


Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.