İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Şuhut'un tarihi önemine dikkat çekerek, ilçenin isminin "Gazişuhut" olması gerektiğini savundu. Olgun, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, Şuhut'un Büyük Taarruz öncesinde Türk ordusuna lojistik destek sağladığını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilçede kaldığını hatırlattı. Olgun, "Şuhut, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasının yolunu açan Büyük Taarruz'un başlangıç noktasıdır. Bu nedenle ilçemizin adının Gazişuhut olarak değiştirilmesi, tarihi gerçeğe uygun olacaktır" dedi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun'un Basın açıklaması ;
'Şuhut, Millî Mücadele'nin başında da sonunda da çok önemli bir konumda olmuştur. Tam 70 bin asker, Şuhut üzerinden cephelere geçmiş,taarruzu başlatmış ve zaferle neticelendirmiştir. Bu nedenlerle, Şuhut'a bir vefa borcumuz vardır. Milli mücadelenin kilit yeri olan Şuhut ilçemizin Gazilik unvanıyla tescillenmesi şehitlerimize ve bugün yaşayan Gazilerimize en güzel hediye olacaktır' dedi.
ŞUHUT TESADÜFEN SEÇİLEN BİR YER DEĞİLDİR
Olgun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği kanun teklifinde, gerekçelerini de sıraladı.
İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, 'Şuhut' isminin 'Gazişuhut' olarak değiştirilmesinin gerekçesinde ise şu ifadelere yer verdi:
'Kocatepe'nin hemen arakasında yer alan ve düşmanını bir gün dahi işgal edemediği Şuhut, Büyük Taarruz öncesi son hazırlıkların yapıldığı yer olarak tesadüfen seçilmiş değildir. Şuhut çevresini hemen hemen tamamen işgal altına alan Yunanlılar, coğrafi şartların Türklere verdiği avantajla burasını işgale cesaret edememişlerdir. Zira Şuhut ovası adeta bir 'Kapanı' andırmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal, Büyük Taarruzu Kocatepe'den başlatmaya karar verdiği zaman, karargahını 25 Ağustos 1922 günü, Şuhut'a gelerek, bu kasabaya kurdurmuştur.
Şuhut'ta büyük depolar kurulmuş, mühimmatlar yığılmış, yaralıların tedavisi için hastane oluşturulmuş ve daha da ötesi, şehit olacak Mehmetçiklerin naaşlarını gömmek için mezar yerleri bile hazırlanmıştı.
Gazi, Karargahında, savaş heyetini toplayarak, Büyük Taarruzu tam bir gizlilik içinde yürütmek için Anadolu'nun bütünüyle İstanbul ve dünya ile telgraf haberleşmesini kesen tarihi emrini vermiştir. Artık Anadolu, bütünüyle dünyadan kopmuştur. Öyle ki; Avrupa başkentlerinin Anadolu'dan haber alma olanakları ortadan kalkmış, gönderilen raporlar, büyük taarruz başladıktan günler sonra oralara ulaşabilmiştir.
25 Ağustos günü Hacı Veli Konağı'ndan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne "Düşmana Büyük Taarruz, 26 Ağustos günü başlayacaktır" telgrafını çekmiştir. Şuhut, Millî Mücadele'nin başında da sonunda da çok önemli bir konumda olmuştur. Tam 70 bin asker, Şuhut üzerinden cephelere geçmiş,taarruzu başlatmış ve zaferle neticelendirmiştir.'
GAZİLERİMİZE EN GÜZEL HEDİYE OLACAKTIR
Şuhut ilçesinin isminin 'Gazişuhut' olarak değiştirilmesinin gerekçelerini açıklayan Milletvekili Olgun; 'Tüm bu nedenlerle, Şuhut'a bir vefa borcumuz vardır. Büyük Taarruz'un 101. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde, milli mücadelenin kilit yeri olan Şuhut ilçemizin Gazilik unvanıyla tescillenmesi şehitlerimize ve bugün yaşayan Gazilerimize en güzel hediye olacaktır. Kanun Teklimiz ile Şuhutluların tarihi rolünü nesillere aktarmak ve hakkını teslim etmek amacıyla Şuhut ilçemize "Gazi' Unvanı verilerek adının 'Gazişuhut' olarak değiştirilmesi amaçlanmaktadır' dedi.