Tecrübeli gazeteci Cem Küçük, asgari ücret tahmininin doğru çıkmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Şimdi ise emekli maaşı ve memur maaşlarına yapılacak zam miktarlarını açıkladı. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, 2024 yılında asgari ücretin 17 bin lira olacağını önceden duyurmuştu. Bu tahmin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından da onaylandı. Ayrıca, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 18 bin lira olarak belirlenmesini ve yılda iki kez ödenmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Cem Küçük, asgari ücretin yanı sıra memur maaşları ve emekli maaşlarına da zam yapılacağını iddia etti. Tahminlerine göre, en düşük memur maaşı 31 bin lira olacak, en düşük öğretmen maaşı 39 bin lira olacak ve polis maaşı 43 bin lira olacak.

Emekli maaşlarının da yüzde 50'nin üzerinde artacağını belirten Küçük, en düşük emekli maaşının 11 bin 500 ile 12 bin lira arasında olacağını ifade etti. Ayrıca, emeklilerin prim günü sorununun da çözüleceğini söyledi.

Cem Küçük, asgari ücreti doğru tahmin edebilmesinin sebebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağladı. Küçük, 'Komisyon, asgari ücreti 16 bin lira olarak belirlemişti. Ancak Erdoğan, Şimşek'e 17 bin liranın maliyetini hesaplatıp onayladı' şeklinde konuştu.

Böylece Cem Küçük, hem asgari ücret tahminiyle dikkat çekti hem de emekli maaşı ve memur maaşı tahminleriyle gündeme oturdu. Tahminlerin ne kadar doğru çıkacağı ise zamanla ortaya çıkacak.