Afyonkarahisar'ın da içinde bulunduğu 16 ilde yapılan Swinger operasyonunda cezalar kesinleşti. 6 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen operasyon sonucunda 38 kişi, 'Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek' suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinde swinger (eş değiştirme) yöntemiyle fuhuş yapıldığı bilgisine ulaştı. Polis, savcılıktan alınan izinle 35 evli çift, 3 kadın ve 1 trans birey olmak üzere toplamda 74 kişinin Türkiye genelinde belirli günlerde grup halinde birlikte olduğunu tespit etti.

6 Ekim 2020 tarihinde Adana merkezli olarak gerçekleşen operasyonda 500 polis, Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kars, Denizli, Burdur, Şırnak ve Edirne illerinde eş zamanlı olarak 80 adrese baskın düzenledi. Operasyonda 69 kişi gözaltına alındı ve yapılan ev aramalarında fantezi ürünleri, uyuşturucu haplar, Hint keneviri, esrar ve silahlar ele geçirildi. 4'ü kadın olan 41 kişi adliyeye sevk edilirken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Operasyon sonrasında ortaya çıkan detaylara göre zanlılar her hafta cumartesi günleri bir kişinin evinde toplanarak partiler düzenliyorlarmış. Bu partilerde ışıkları söndürüp disko topu kullanmayı da ihmal etmiyorlarmış. İlginç bir detay ise iki komşunun da bu swinger partilerine katılması ve disko topu kullanımıyla ilgili yaşanan bir anektot oldu. Alt kattaki komşu, disko topu bozulunca üst kat komşusundan disko topunu istemiş ve disko topu asansör aracılığıyla alt kata gönderilmiş.

Davanın 12. duruşması 22 Aralık'ta Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü ve 38 kişinin cezası kesinleşti. 30 kişiye 'Bir Kimseyi Fuhuşa Teşvik Etmek veya Yaptırmak veya Aracılık Etmek veya Yer Temin Etmek' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Diğer 8 kişi ise aynı suçtan 1 yıl 8 ay 4 gün hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.