Zincirleme kaza yapan 7 araç arasında 3 otobüs ve bir tırın bulunduğu belirtildi. Kazanın nedeni henüz belirlenemedi. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri olay yerine sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım tamamen durdu.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 57 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların hastanelere nakil edildiği ve ekiplerin çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ekipler, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmalarına devam etmektedir.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse'nin olay yerinde inceleme yaptığı ve kazayla ilgili olarak 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi. Soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aşırı sis sebebiyle gerçekleşen trafik kazasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi. Bakan Tunç, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.