Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 2021-2022 akademik yılında normal öğrenim süresi içinde eğitimi tamamlama oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında ilk üçe girdi.

AFSÜ, %78,80 oranıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (İstanbul) ile birlikte ikincilik paylaşırken, birinci sırada ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer alıyor. AFSÜ'de normal öğretim süresinde eğitimi tamamlama oranının %78,80 olması, diğer devlet üniversitelerine göre yüksek bir başarı olduğunu gösteriyor.

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu başarıda üniversitenin nitelikli personeli ve istihdam fırsatları yüksek bölümleri ve programlarının tercih edilmesinin önemli bir rol oynadığını belirtti. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023"e göre AFSÜ, 2022 yılında normal öğrenim süresinde mezun olan öğrenci sayısının kayıt yılındaki toplam öğrenci sayısına oranı bakımından ilk üç devlet üniversitesi arasına girmiştir. YÖKSİS verilerine göre 2021-2022 akademik yılında 118 devlet ve 61 vakıf üniversitesi değerlendirildi. Normal öğrenim süresi içinde en az 30 mezun veren 25 devlet ve 7 vakıf üniversitesinin bulunduğu tespit edildi. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, sağlık bilimleri alanında uygulamalı ders içeriklerine sahip bölüm ve programlardaki öğrencilerin üniversitenin uzman personeliyle etkileşim imkanına sahip olduklarını belirtti. AFSÜ Hastanelerinde gördükleri uygulamalı eğitimler sayesinde öğrencilerin iş hayatını erken deneyimlediğini ve mezuniyetlerini geciktirmeden çalışma hayatına katılmak istediklerini söyledi. AFSÜ'de 2021-2022 akademik yılında normal öğrenim süresi içinde eğitimlerini tamamlama oranı, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda %97, Bolvadin SHMYO'da %92, Diş Hekimliği Fakültesinde %90, Atatürk SHMYO'da %88 ve Tıp Fakültesinde %81 olarak gerçekleşmiştir.

#AFSÜ #eğitim #üniversite #başarı