Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın katılımıyla Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumu protokolü Isparta'da imzalandı. Bu konsorsiyuma Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde imza atıldı. Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın yanı sıra, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Gösterit, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez (UİM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih GÜNGÖR, UİM'de görevli Öğr. Gör. Turan Ulaş ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda proje yönetimi, başvuru süreçleri ve hibenin etkin kullanılması hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, konsorsiyum dahilinde 2022 yılından itibaren karşılaşılan problemlere çözüm önerileri sunuldu ve deneyim paylaşımı yapıldı. Hibelerin etkili ve verimli kullanımı için bilgilendirmeler yapıldı.
Erasmus+ TEKNO-STAJ Konsorsiyumu, 2022 yılında başlayacak ve 2027 yılına kadar devam edecek. Bu süre zarfında konsorsiyum tarafından toplam 60 öğrenci ve 72 personelin Avrupa'ya gönderilmesi planlanıyor. AKÜ'den ise 2027 yılına kadar 15 öğrenci ve 20 personel Avrupa'ya gönderilecek.
Toplantının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal'ı makamında ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti.