İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Sarıkamış Harekâtı'nın 109. yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı. Başkanlık, 90 bin şehidimizin aziz hatırasının onurlandırıldığı bu tarihte, vatan evlatlarının bağımsızlık uğruna canlarını feda etmelerini saygıyla ve minnetle anmak istediklerini belirtti.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, 22 Aralık'ın milletimiz için hüzün ve gururun birleştiği bir tarih olduğu vurgulandı. 90 bin vatan evladının, bu toprakları bizlere vatan yapan kahramanca mücadelesinde hayatlarını kaybettiği ifade edildi. Bir asrı aşkın süredir, şehitlerimizin fedakarlıklarının bizlere ilham kaynağı olduğu ve yol gösterici olduğu dile getirildi.

Mesajda, şehitlerimizin emanet ettiği değerlerin bizlere rehber olacağı ve milletimizin bağımsızlığı ve birliği için canlarını verdikleri mücadelenin daima hafızalarda yaşayacağı vurgulandı. Başkanlık, şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailelere ve millete başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, şehitlerimizin aziz hatıralarının onurlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması için tüm vatandaşları birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet etti. Başkanlık, tarih bilincinin önemini bir kez daha vurgulayarak, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için tarihi ders olarak gördükleri Sarıkamış'ta yaşananları ve kahramanlıkları gençlere aktarmanın önemine dikkat çekti.