Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık gösteren Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (AFSÜ) faaliyet gösteren genç topluluklar, dayanışma kermesi düzenlediler. Kermesin geliri, Filistin halkına ulaştırılmak üzere Kızılay aracılığıyla bağışlandı.

AFSÜ Genç Kızılay, AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu (İDESA), AFSÜ Hayvan Hakları Topluluğu, AFSÜ Tıbbi Aromatik Bitkiler Kulübü ve AFSÜ Üniversiteli Akademik Kültür Topluluğu (ÜniAk) üyesi ve gönüllü öğrenciler, Filistin'deki zulme sessiz kalmayarak kermes organize ettiler. Rektörlük A Blok fuayesinde kurulan stantlarda, öğrenciler ve personel tarafından hazırlanan yiyecek, tatlı, el işi ve organik ürünler satıldı. Kermese Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanlığı, Afyonkarahisar Genç Kızılay ve Kızılay Kadın Kolları da destek verdi.

Kermesten elde edilen gelirin tamamının Filistin'e bağışlanacağı belirtildi. Kermese katılanlar, Filistin halkının yanında olduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş da kermesi ziyaret ederek, öğrencileri tebrik etti ve Filistin davasına destek verdi.