Afyonkarahisar'da İYİ Parti Belediye Başkan adaylığı konusunda çıkan asılsız iddialar netleşmeye başladı. İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı ile ilgili bazı basın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde adayın netleştiği iddia edildi. Fakat İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bu haberlerin doğru olmadığını, henüz bir kararın verilmediğini ifade etti.

Mısırlıoğlu, belirtilen adaylık iddiaları hakkında afyonhaber'e verdiği demeçte, Başkan aday adayı Alper Yağcı'nın aday olarak kesinleştirildiğine dair duyumların tamamen yanlış olduğunu dile getirdi. İl Başkanı olarak, böyle bir gelişmeden haberi olmadığını ve olası bir aday belirlemenin ilk öğrenileceği kişinin kendisi olacağını vurguladı.

İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Sürecin Devam Ettiğini ve Kesinleşen bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Aday Adayı Alper Yağcı, kendisine bir teblğ olmadığını, sürecin halen devam ettiğini söyledi.

Öte yandan Mısırlıoğlu, partideki aday belirleme sürecinin halen devam ettiğini ve mevcut durumun bir algı operasyonundan ibaret olduğunu belirtti. Olası bir yanıltma amacı güden bilgi kirliliğinin teşkilatlanma çalışmalarını etkilemek için yapıldığını değerlendirdi. İYİ Parti'nin resmi aday belirleme sürecinin devam ettiğini ve gelecek dönem için aday belirlenene kadar herhangi bir kararın resmi olmadığını tekrar hatırlattı.