Operasyonda 9 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı ve 6 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin saman balyalarının arasına sakladığı esrar ise eğitimli narkotik köpekleri tarafından bulundu.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan bir suç örgütünün peşine düştü. Jandarma ekipleri, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda harekete geçti ve örgüt üyelerinin adreslerini tespit etti. Sonrasında ise belirlenen 9 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonda B.S., S.A., V.H., A.K., A.T., R.K. gözaltına alınırken örgüt lideri olduğu öne sürülen D.U. ise hala aranmaktadır. Baskın yapılan adreslerde ise 62 gram metamfetamin, 61 gram kubar esrar, 8 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 10 adet cep telefonu, 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği ve 45 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Ruhsatsız av tüfekleri için toplamda 11 bin 456 TL idari para cezası kesildi. Operasyon sırasında yapılan aramalar kameralara yansıdı.

Eğitimli narkotik köpeklerinin yardımıyla adresler gründen araştırıldı. En dikkat çekici anlardan birisi, ekiplerin saman balyalarının arasına kavanoz içerisinde saklanmış esrarı bulma anı oldu. Jandarma ekipleri, detayları gözden kaçırmadan uyuşturucuları buldu. Gözaltına alınan kişilerin jandarmadaki işlemleri devam etmektedir. #Afyonkarahisar #uyuşturucuoperasyonu #jandarma #sucorgutu #haber