İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KAFES-19" Operasyonu ile İstanbul'da bulunan ALOQLAH'ın gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya ayrıca, uyuşturucu tacirleri, terör örgütleri, göçmen kaçakçıları ve organize suç örgütleri ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Operasyon, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ile Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Yabancı uyruklu olan ALOQLAH'ın Esenler bölgesindeki ikameti belirlendi ve düzenlenen "KAFES-19" operasyonuyla gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu organize eden polis memurlarını tebrik ederken, ülkenin ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, uyuşturucu tacirlerinden arındırılacağını vurguladı.

İnterpol tarafından aranan uyuşturucu maddelerin finansörlerinden ve organize suç örgütlerinden bir üye olan Muhuannad ALOQLAH'ın İstanbul'da yakalandığı haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Operasyonun adı "KAFES-19" olarak belirlendi. Bakan Yerlikaya, ülkenin geleceğini zehirlemek isteyen uyuşturucu tacirleri, terör örgütleri, göçmen kaçakçıları ve organize suç örgütleriyle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.