Memur-Sen Akademi'nin düzenlediği tez ödülleri yarışmasında, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden bir öğrenci ve danışmanı önemli bir başarıya imza attı. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı öğrencisi Uğur Çetinkaya ile danışmanı Doç. Dr. Mehmet Koçyiğit, "Öğretmenlerin Psikolojik Sermaye, Örgütsel Sessizlik ve Örgütsel Yabancılaşma Düzeylerinin Belirlenmesi" tez çalışmalarıyla yüksek lisans kategorisinde üçüncü oldu.
Ödül töreninde Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar gibi akademik çevrelerin önde gelen isimleri yer aldı. Törene Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve birçok sendika başkanı, yönetici ve basın mensubu katılarak, ödül alan araştırmacıları tebrik etti.
Çalışma kapsamında Sandıklı ilçesinde görevli 303 öğretmen üzerinden veri toplanarak yürütülen araştırmada, öğretmenlerin psikolojik sermaye ve örgütsel davranışlarına dair ilginç bulgular elde edildi. Elde edilen bulgulara göre öğretmenlerin psikolojik sermaye ile örgütsel sessizlik ve örgütsel yabancılaşma düzeyleri arasında negatif bir ilişki tespit edilirken, örgütsel sessizlik ve örgütsel yabancılaşma düzeyleri arasında ise pozitif bir ilişki belirlendi. Araştırma sonuçları akademik bir dergide makale olarak yayımlanarak akademik camianın ilgisine sunuldu.