Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, "Cumhuriyet Konuşmaları"nın üçüncüsünü düzenledi. Konferansın başlığı "Cumhuriyet'e Giden Süreçte Büyük Taarruz'un İran Basınında Yankıları" idi. Konferans AKÜ Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Bölüm Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Güneş, Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Feyza Kurnaz Şahin, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Güneş, Dr. Öğretim Üyesi Talat Koçak, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Sait Çınar ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşmacı olarak Doç. Dr. Gülay Çınar yer aldı ve "Cumhuriyet'e Giden Süreçte Büyük Taarruz'un İran Basınında Yankıları" konusunu ele aldı. Çınar, konuşmasında Türk-Yunan savaşının son safhasının Büyük Taarruz olduğunu belirtti ve İran kamuoyunun da bu sürece ilgi gösterdiğini söyledi.

Çınar'a göre, İran basınında Türk Kurtuluş Savaşı ve Büyük Taarruz geniş bir yer tuttu ve Anadolu'daki Yunan varlığı "işgal" olarak nitelendirildi. Ayrıca, Çınar'a göre İran basını, Türk ordusunun ilerleyişiyle ilgili haberleri "fetih" kavramıyla yüceltti. Çınar, İran basınının Türk Kurtuluş Savaşını sömürge altındaki İslam âleminin bağımsızlık savaşı olarak gördüğünü ve fetih kelimesini tercih ettiğini belirtti.

Ayrıca İran gazetelerinde Yunan ordusu işgalci ve düşman olarak tanımlandı. Konferans, AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin'in teşekkür belgesi takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.