Küçük yaşlardan itibaren MHP çatısı altında siyasetin her kademesinde görev alan ve beldesi için önemli çalışmalara imza atan Medet Suna, Gebeceler beldesinde belediye hizmetlerinin yanı sıra, eğitimden sağlığa, sosyal alanlardan, kültürel alanlara kadar onlarca projesi olduğunu söyledi.

İnsan odaklı çalışmalar yapacağını ve beldesindeki her kesimin gönlüne gireceğini belirten Suna, vizyon projeleriyle dikkat çekiyor.

GEBECEBLERDE MHP BAYRAĞI DALGALANACAK

23 yıldır siyasetin içinde olan ve MHP tabanından gelen Başkan aday adayı Medet Suna ile yola çıkan MHP il teşkilatı ise Suna’ya güveniyor ve büyük destek veriyor. Suna ise hem belde halkının hem de partisinin kendisine olan bu güvenini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışmaya kararlı olduğunu belirtti.

GEBECELER’E DOĞALGAZ GELECEK

Belde halkının başlıca sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Suna, şu an için en büyük talep ve sıkıntının beldede doğalgaz olmayışı olduğunu söylerdi.  Aday gösterilmesi ve ardından belediye başkanı seçilmesiyle birlikte ilk icraatının beldeye doğalgaz getirebilmek için çalışma başlatacağını belirten Suna, bu konuda parti büyüklerinden ve MHP Milletvekili Mehmet Taytak’tan büyük destek aldığını ifade etti.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Vizyon projeleri arasında yer alan Kültür Merkezi projesi hakkında bilgi veren Suna; “Belde sakinlerimiz ile birlikte istişareler yaparak ortak fikirle belirleyeceğimiz bir yere Kültür Merkezimizi inşa edeceğiz. Merkezimizde kütüphane, kafeterya, konferans salonu ve düğün salonumuz olacak.  Aynı şekilde beldemizde eski ziraat odasının olduğu binayı da Kadınlarımız için tahsis edecek ve buraya Kadın Kültür evimizi yapacağız.”dedi.

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

İlimizin güzide mekanlarından olan Gebeceler barajının yanına bir millet bahçesi yapmayı düşündüklerini söyleyen Medet Suna, baraj kenarına bungalov evleri yaparak vatandaşları buraya çekeceklerini söyledi. Millet bahçesi projesi kapsamında bölgeye restoran, oyun alanları, yürüyüş alanları ve büyük bir aile restorantı yapmayı düşündüklerini söyledi.

MESİRE ALANI BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Projeleri arasında mesire alanı projesi de bulunan Medet Suna; “Çobanlar, Sülümenli ve Gebeceler beldelerimiz arasında çok güzel bir mekanımız var. Seyitler barajının yanına bir mesire alanı yapacağız. Burada tüm bölge halkı gönül rahatlığı içinde güzel vakit geçirebilecekler. Ayrıca beldemizde bulunan su deposunun olduğu bölgeye de bir seyir tepesi inşa edeceğiz”dedi.

EĞİTİME SINIRSIZ DESTEK VERİLECEK

Gebeceler Belediye Başkan aday adayı Medet Suna, başkan seçilmesi halinde beldeden şehir merkezine taşımacılıkta büyük bir çığır açacaklarını söyledi. Taşıma sisteminin ve yol güzergahının eski haline dönüştürüleceğini belirten Suna; “Öğrencilerimizden, 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan, Şehit yakınlarından ve gazilerimizden kesinlikte yol ücreti alınmayacak. Derslerinde başarılı olan öğrencilerimiz için tarihi ve kültürel geziler düzenleyeceğiz ve tüm öğrencilerimizi mutlaka Büyük Kocatepe Anıtına çıkarıp, oraları, tarihimizi anlatacağız. Takdir ve teşekkür alan öğrencilerimizi de Çanakkale’ye götüreceğiz”dedi.

ALT VE ÜST YAPI SORUNUMUZ OLMAYACAK

Gebeceler beldesinde oluşturulacak ekip ile bozulan yolların anında yapılacağını belirten Suna, beldesinin daha güzel ve yaşanabilir bir belde olması için gece gündüz çalışacağını söyledi.

TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Başkanlığı döneminde TOKİ ile görüşmeler yapacağını ve beldesindeki bozuk yapıların düzeltileceğini söyleyen Medet Suna, bu projesini MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a ilettiğini ve sınırsız desteğini aldığını söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK

Gebeceler beldesinde tarım ve hayvancılık konusunda hükümet desteğini tam manada aldıklarını belirten sonu Damızlık Birliği kurulması çalışmalar yapacağını söyledi.  Çiftçi Malları koruma derneğini kuracağını belirten Suna, bu konuda belde halkının kendisinden büyük talepleri olduğunu söyledi.

NAKLİYE PROJESİ

Beldesinde nakliye sektörünün gelişmesi ve Gebeceler’in bu konuda söz sahibi olabilmesi için vizyon projelerini olduğunu belirten Medet Suna, belediyeye ait taşımacılık kooperatifi kuracağını, ortaklarının ise beldedeki tır sahiplerinin olacağını söyledi. Kendi içinde olduğu bir sektörü arkadaşlarıyla birlikte kurduğunu şu an için 40 adet tırları olduğunu ve 5 yıl içinde kooperatifin tır sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Gebeceler beldesinin daha güzel ve yaşanabilir bir hale getirebilmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Suna, yeni mezarlık alanları, oyun parkları, sosyal ve kültürel alanlar, alt yapı çalışmaları, spordan, sanata ve kültüre kadar onlarca projesi olduğunu belirtti.

Başkan seçilmesi halinde beldeye bir merkez yaparak dışarıdan gelen misafirlerin burada ağırlanacağını, bu merkezde bir lokanta ve misafir olacağını söyleyen Suna, siyasette kesinlikte kavga gürültü istemediklerini söyledi.

Gebeceler’i vizyon sahibi bir belde haline getireceğine inandığını söyleyen Medet Suna, tüm projelerini parti büyüklerine aktardığını MHP Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, ve ilçe başkanı İbrahim Danaoğlu’ndan büyük destek aldığını söyledi. Suna, tüm parti büyüklerine kendisine olan güven ve inançlarından dolayı teşekkür etti.