Üniversitenin mühendislik eğitiminin kalitesini ulusal standartlara uygun hale getirme çabaları kapsamında Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) temsilcileri, inşaat mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği bölümlerini incelemek üzere Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bir saha ziyareti düzenledi.

Akreditasyon Süreci Masaya Yatırıldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlük ofisinde düzenlenen kabulde, MÜDEK Değerlendirme Takım Kaptanı Prof. Dr. Ahmet Aran ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş bir araya geldi. Toplantıda, akreditasyonun eğitim programları için önemi ve akademik standartların iyileştirilmesine yönelik stratejiler ele alındı. Görüşmelerde, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin öğrencilere ve akademik personele kaliteli bir mühendislik eğitimi sunma kararlılığı vurgulandı.

Kaliteli Eğitim İçin Süregelen Çaba
Bu saha ziyareti, üniversitenin mühendislik eğitimindeki kalitesini sürekli artırma çabası olarak kaydedildi ve tüm üniversite camiası tarafından olumlu karşılandı. Akreditasyonun başarıyla tamamlanması durumunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin ilgili mühendislik programlarının ulusal düzeyde tanınması ve mezunların derecelerinin uluslararası platformlarda da kabul görmesi üzerinde pozitif bir etki yaratacak.