Afyonhaber Haber İhbar Hattına ulaşan Dinar Çöl Ovası bölgesi halkı, Dinar-Çöl Ovası-Çay karayolunun bir an önce yapılmasını istedi.

 

 

Her gün kaza oluyor

Dinar ilçesinde Çöl Ovası olarak adlandırılan ve bir çok köyü bünyesinde barındıran yöre halkının sıklıkla kullandığı Dinar-Çay karayolunda her gün trafik kazası oluyor.

Yöre halkı, bu kara yolunun acilen duble yola dönüştürülmesi gerektiğini belirterek siyasilerden bu konuda adım atmasını istiyor.

 

Yama yapılarak geçiştiriliyor

Afyonhaber'e ulaşan bölge halkı "Çöl Ovası karayolu kış geliyor yine pansuman, yama yapılarak geçiştiriliyor.  Ağır tonajlı araçlar, akaryakıt tasarrufu için bu karayolunu kullanılıyor. Bakımsız ve ozuk olan kara yolunda da sdık sık kazalar oluyor.  Bir an önce bu karayolumuz genişletilmeli, en azından araçlar geçişi üçlü olursa trafik de daha yoğunluktan kurtulmuş" dedi.

 

Ali Özkaya söz vermişti...

Bölge Milletvekili Ali Özkaya'nın bu kara yolu için daha önce söz verdiğini belirten yöre halkı "Daha önce milletvekilimiz Ali bey söz vermişti. Çöl Ovası Çay yolu duble olacak demişti.   Ali Özkaya Dinar-Çay-Çöl Ovası karayolunun duble yol olacağını böylelikle araçların daha rahat bir şekilde trafikte seyir edeceğini söylemişti. " dediler.

 

Özkaya ne demişti?..

Ali özkaya, Dinar-Çöl Ovası karayoluyla ilgili şunları söylemişti:

"Burada Duble yolun yapılmasıyla birlikte yoğun bir trafik sirkülasyonu olacak, ticaret canlanacak.  Dinar Çöl Ovası yolu uzun yıllardan beri kullanılan, yolcu otobüslerinin, özel araçların yoğun bir şekilde kullanıldığı bir yol. Yeni dönem için bu yolun duble yol yapılacağıyla alakalı çalışmalarımız olmuştu. Çöl Ovası yolu doğu ile en batının geçiş güzergahı olarak ta kullanılıyor. İnşallah bu yolu duble yol yaparak trafiği rahatlatacağız” 

 

Afyonhaber görevini yapıyor...

Biz de, Afyonhaber orlak, İhbar Hattımıza ulaşan Çöl Ovası halkına verdiğimiz söz gereği bu durumu gündeme getiriyor ve görevimizi yapıyoruz... Umuyoruz bu sorun en kısa sürede çözülür.