Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak TBMM'de ulaşım ve altyapı sorunlarını dile getirdi


Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar'ın ulaşım ve altyapı sorunlarını dile getirdiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçe oturumları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Taytak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve ilgili bürokratlara minnettar olduklarını ifade ederek, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bolvadin ilçesiyle ilgili talep edilen çalışmaların tamamlanmasından dolayı Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür eden Milletvekili Taytak, “Sayın Bakanım, şahsınızı ziyaretim sırasında Karayolları Genel Müdürlüğü döneminizde de yakinen takip ettiğiniz ve Afyonkarahisar ilimiz için çok önemli gördüğüm taleplerimizi tarafınıza iletmiştim. 2002 yılından bu yana yapılması beklenen, Emirdağ-Bolvadin-Çay bölünmüş yolumuzun kalan 3,5 kilometrelik kısmı verdiğiniz talimatla hemen tamamlanmaya başlanmış, Bolvadin ilçemiz sanayi kavşağında bulunan çok sayıda kazaya neden olan kavşağın genişletilmesi çalışmaları ise tamamlanmıştır. Şahsınıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Afyonkarahisar'ın gelişimi için ulaştırma ve altyapı yatırımlarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Taytak, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınması için gereken projeler hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulunduklarını ve somut adımların atılmasının sözü verildiğini ifade etti.

Taytak'ın komisyon görüşmelerinde öne çıkardığı konular arasında, Afyonkarahisar'ın karayolu ve demiryolu ulaşım ağlarının modernizasyonu, havaalanının yapılması için gerekli yatırımların yapılması ve şehir içi ulaşım altyapısının iyileştirilmesi yer alıyor. Taytak, bu taleplerin Afyonkarahisar ve Türkiye'nin ulaşım altyapısının gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ve bunun kent ekonomisine doğrudan etkisi olacağını ifade etti.

Mehmet Taytak'ın özverili duruşu, Afyonkarahisar'ın gelecek vizyonuna katkı sağlamayı hedefleyerek hem kendi seçim bölgesi hem de ülkenin ulaştırma ve altyapı hedeflerine ulaşması açısından büyük önem taşımaktadır.