İYİ Parti, 31 Mart 2024 günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvurularının başladığını duyurdu. Partide görev yapanların adaylık için istifa etmeleri gereken süre de belli oldu.

İYİ Parti, 31 Mart 2024 günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvurularının başlaşladığını duyurdu. 20 Kasım 2023'te başlayacak olan aday aday başvuruları 22 Aralık 2023'te sona erecek. Partide görev yapanlar, adaylık başvurusu yapabilmek için 1 Aralık'a kadar istifa edecek.

Kadınlar ve gençlerden yüzde 50 indirimli ücret alınacak

Başvurularda kadınlar ve gençlerden yüzde 50, yüzde 40'a kadar engellilerden yüzde 25 başvuru ücreti alınacak. İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre yüzde 40 üstü engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday olacaklardan başvuru ücreti alınmayacak. Seçim İşleri Başkanı Sedat Aksakallı ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak imzalı genelgeye göre adaylık koşulları tek tek sıralandı.

Başvurular nasıl tamalanacak?

Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi aday adaylarının 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle partinin resmî internet sitesinde (www.iyiparti.org.tr) yayınlanacak elektronik Mahallî İdareler Seçimleri Aday Adayı Başvuru Formu'nu doldurmaları istenen açıklamada elektronik başvuru formunun doldurulmuş olmasının yetmediği, başvurunun tamamlanabilmesi için istenen belgelerin formla birlikte teslim edilmesi ve karşılığında “Alındı Belgesi” alınması gerektiği ifade edildi.