AFSÜ, Filistin İçin Ayakta: İşletmeler, İsrail Ürünlerini Boykot Kararı Aldı


"Filistin'de İnsan Hakları İhlallerine Karşı AFSÜ'den Vahşeti Kınama"



Üniversitemizin öğrencileri ve akademisyenleri, Filistin'deki insan hakları ihlalleri nedeniyle bir toplantı düzenledi.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi'nde düzenlenen toplantıda öğrenciler ve akademisyenler, Filistin'deki insan hakları ihlallerini eleştirdi. Toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İsrail'in destekçisi veya ortağı olan şirketlerin ürünlerinin AFSÜ'deki işletmelerde satışının durdurulacağını açıkladı.

Okumuş konuyla ilgili olarak, "Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çeviren ve büyük bir dehşet ve vahşete tanıklık ettiğimiz bu durumda, İsrail'in destekçisi olan birçok ülkenin de varlığı acı verici bir durum oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çocuk hekimi olarak görev yapan Prof. Dr. Okumuş, çocukların bomba sesleriyle değil, uykunun sessizliğinde büyümelilerini vurgulayarak şunları belirtti: "Bu vahşeti kınıyoruz ve bütün dünyanın bir an önce harekete geçmesini istiyoruz. İsrail ve onun destekçisi ya da ortağı olan şirketlerin ürünlerini bundan sonra satmama kararı aldığımızı bildirmek istiyorum."

Toplantıya katılan akademisyenler ve idari personel, Filistin'deki zulüm ve insan hakları ihlallerinin kabul edilemez olduğunu vurguladılar. Ayrıca, toplantıya katılan AFSÜ Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Menşure Zişan Arıkan, Filistin'nin toprak ve yerleşim hakkının kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

 Arıkan, Filistinlilerin evlerinin yıkılarak 'Yahudi yerleşimcilere' verildiğini, sivillerin askeri operasyonlara maruz bırakıldığını ve birçok sivilin haksız yere tutuklandığını belirtti.

Arıkan ayrıca İsrail'in Gazze'ye uyguladığı korkunç abluka ve Gazze halkının temel ihtiyaçlarını karşılamada yaşadığı zorlukları dile getirdi. Arıkan, "İnsan haklarına verilen önemin had safhada olduğu 21. yüzyılda, Filistin halkı yaşam mücadelesi vermektedir" dedi.

* Arıkan İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni yerle bir ederek 500'den fazla sivili enkaz altında bıraktığını belirtti ve bunun bir devlet politikası değil, terör politikası olduğunu vurguladı.

Arıkan konuşmasının devamında; "Bizler, hasta ve yaralılara sağlık hizmeti sunulabilmesi için güvenli bir ortamın sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca, Filistin halkının direnişine destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Press toplantısının sonunda, Filistin'deki olaylarda hayatını kaybedenler anısına Fatiha okundu.