CHP'nin 38. Kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Seçimleri Sonuçlandı



Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için yapılan oy sayımı tamamlandı. Bu sayede parti içinde kritik bir konumu olan yeni Parti Meclisi belirlenmiş oldu.

Parti Meclisi'ne giren isimler arasında CHP Afyonkarahisar'ın eski İl Başkanı Yalçın Görgöz de yer alıyor. Görgöz'ün seçilmesi, Afyonkarahisar siyasi tarihinde bir ilk oldu.

Oy verme işlemi sabah 05.30 civarında tamamlanırken, sonuçların açıklanması saat 11.00'i buldu. Bu süre zarfında, CHP'nin yeni Parti Meclisi listesi seçim sonucunda netleşti, yeni dönemin PM üyeleri belirlendi.


PM ve YDK için başvuru süreci, dün saat 19.00'da sona erdi. Toplamda, 60 üyeli Parti Meclisi'ne 387 kişi; 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu'na ise 103 kişi aday olmuştu.


Yalçın Görgöz, yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel'in listesinden Parti Meclisi'ne girme başarısı gösterdi. Bu, Afyonkarahisar tarihinde bir ilk oldu. Görgöz'ün girişi, Afyonkarahisar'ın Parti Meclisi'nde temsil edilmesini sağlayacak.