Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulusal Ajans tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen "Erasmus+ 2022-1-TR01-KA121-SCH-000065441 numaralı Akreditasyon Projesiyle" 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okullarında öğrenci hareketliliği gerçekleştirmiştir. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez ve diğer yetkililer, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulu idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile bir araya gelerek, öğrencilerin eğitim sürecini içeren bir video gösterimini izlemişlerdir.

Bu proje kapsamında, ilimizde bir ilke imza atılarak, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda öğrenim gören iki özel eğitim öğrencisi, grup hareketliliği faaliyeti için Budapeşte'ye gönderilmiştir. Öğrenciler, aynı zamanda Budapeşte'de bir gezi yapma fırsatı da bulmuşlardır. Öğrencileri uğurlamaya gelen aileler, büyük mutluluk ve duygusal anlar yaşamışlardır. Hareketlilik sürecinde, öğrencilere iki özel eğitim öğretmeni eşlik etmiştir. Bir hafta süren etkinlik boyunca, öğrenciler Macaristan'daki bir özel eğitim okulunda derslere katılmış ve incelemelerde bulunmuşlardır. Beklenen kazanımları başarıyla sağlayarak ülkemize geri dönen öğrencilerimiz, bu deneyimden büyük bir memnuniyet duymuşlardır.

Bu hareketlilik faaliyetine, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra Afyon Lisesi, Atatürk İlkokulu, Hüseyin Sümer Ortaokulu, Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi ve Şemsettin Karahisari Ortaokulu'ndaki öğretmenler de katılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Kocatepe Özel Eğitim Uygulama Okulundaki öğrencilerle özel olarak ilgilenmiş ve küçük hediyelerle onların mutluluğuna ortak olmuştur.