Kara para aklama iddialarıyla gündemden düşmeyen ve haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı. Polat çifti, işlemleri için emniyette götürüldü.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) haklarında 'kara para aklama' ve 'vergi kaçırma' gibi birçok iddia bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıklarıyla ilgili inceleme başlatılmış ve çiftin mal varlıkları dondurulmuş ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Polat çiftinin mali işlerine bakan avukat Ahmet Gün ve 28 yakınının mal varlıklarına tedbir konuldu.

İstanbul’da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ile Engin Polat, aile üyeleri Sıla Doğu, Sezgin Polat, Kürşat Polat’ın yanı sıra muhasebecileri Beyza Ekici, mali işlerine bakan Av. Ahmet Gün ve bazı çalışanları İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti, işlemleri için emniyette götürüldü.