Yüzyıllardır eklem ve cilt hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olmak üzere başvurulan kaynakların başında termal sular gelmektedir. Yalnızca fiziksel hastalıkların tedavisine yardımcı olmakla kalmayan, kendinizi ruhsal olarak da çok iyi hissetmenize katkı sunacak termal su kaynakları, Afyon başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde bulunmaktadır. Afyon termal oteller 5 yıldızlı işletme deneyimi sunan, sıcak suyun şifasını deneyimlemenize ve aynı zamanda birinci sınıf hizmetin tadını çıkarabilmenize olanak tanımaktadır.

 Termal Su Nedir?

Termal su, cilt ve eklemler başta olmak üzere vücudumuz için pek çok bölgeye iyi gelen, mineral ve madeni tuzlar bakımından zengin, 20 ile 110 °C arasındaki sıcaklık değerlerine sahip bir şifa kaynağıdır. Cilt bariyerini koruyan, beden hastalıklarına iyi gelen, ruhu dinlendiren ve kendinizi her anlam iyi hissetmenizi sağlayan termal sular bir yenileme görevi görür de denebilir.

 Termal Suyun Vücut Üzerindeki Faydaları

Termal su sıcaklığı kaslardaki gerilimi rahatlatarak kısa sürede çok daha dinç ve sağlıklı hissetmenize yardımcı olur. Özellikle kronik eklem ve kas ağrısı sorunu yaşayanlar hem suyun sıcaklığı hem de içinde bulunan mineraller sayesinde ağrılarının dindiğini, günlük hareketleri çok daha rahat şekilde, zorlamadan yapabildiklerini deneyimleyebilmektedir.

 Termal Suyun Ruh Sağlığı Üzerindeki Faydaları

Termal suyun faydaları yalnızca bedensel hastalıklarla sınırlı değildir. Hemen herkes günlük yaşam dinamikleri, iş veya okul stresi gibi pek çok zorlukla mücadele etmektedir. Tüm bu zorlukların içinde yalnızca bedenin değil ruhun da şifa bulması önemlidir. Termal su, sıcacık hissi ve doğadan gelen şifa sayesinde stres kaynaklı pek çok problemin giderilmesine yardımcı olur.

 Termal Suyun Cilt Üzerindeki Faydaları

Termal sular cildin nazikçe temizlenmesine ve gözeneklerin arınmasına yardımcı olarak akne oluşumu engellemeye yardımcı olur. Cilt üzerinde görülen komedon veya lezyonları hafifleterek pürüzsüz bir görünüm sağlar. Mineral bakımından son derece zengin bu sular cilt bariyerini onarmakta, nem dengesini korumakta ve cildi ölü derilerden arındırmaktadır.

 Termal Suyun Kemik ve Kas Ağrılarına Faydaları

Termal sular, kronik kemik ve kas ağrıları üzerinde etkilidir. Bir ağrı kesici olarak nitelendirilen bu sular artrit ve fıtık gibi şiddetli ağrı atakları görülen hastalıklara sahip kişilerin şifa bulmasına yardımcı olmaktadır.