Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutluyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye ve Afyonkarahisar Yerel Gazetelerinde Cumhuriyet’in 100 Yıllık Yolculuğu” isimli sergi, 29 Ekim Kabul Töreni öncesi görücüye çıktı.

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın himayelerinde, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Öğretmeni Muhammet Öztürk danışmanlığında öğrenciler tarafından “Türkiye ve Afyonkarahisar Yerel Gazetelerinde Cumhuriyet’in 100 Yıllık Yolculuğu” isimli sergi hazırlandı.

1923-2023 yılları arasında Türkiye’nin farklı şehirlerinde çıkmış yerel gazetelerden ve Afyonkarahisar’da 1923-2023 yılları arasında çıkmış yerel gazetelerden toplam 85 gazete kupürünün yer aldığı sergi, 100. yıl kutlamaları kapsamında görücüye çıktı.Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı , Valiliğimiz himayelerinde Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan “Türkiye ve Afyonkarahisar Yerel Gazetelerinde Cumhuriyet’in 100 Yıllık Yolculuğu” isimli serginin açılışını gerçekleştirdi.

85 gazete kupürünün yer aldığı sergiyi inceleyen Valimiz Yiğitbaşı, Cumhuriyetin Afyonkarahisar için anlamının çok daha büyük olduğunu söyleyerek sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

BİLSEM’de açılışı yapılan gün boyu gezilebilecek sergi, 29 Ekim Pazar günü saat 19.00’da da Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni görücüye çıkacak. .

Türkiye ve Afyonkarahisar’daki yerel gazetelere Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin nasıl yansıdığını göstermek amacıyla gerçekleştirilen sergideki gazeteler, Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi ve Milli Kütüphane Dijital Sistemi üzerinden Dumlupınar Bilsem öğrencileri tarafından temin edildi.