Afyonkarahisar’da Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Zafer Meydanında başladı ilk gün açılışını Bolvadin Yankı Halk oyunları yaptı. Saraband ve Dragos korosu kulakların pasını sildiler.

AKSAM, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği ve Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği tarafından organize edilen Afyonkarahisar Velisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ile yapılan Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni Zafer Meydanında başladı. Bolvadin Yankı Halk Oyunları ekibin yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.  

Zafer Meydanında başlayan etkinliklerde Halk oyunlarından sonra sahneye çıkan AKÜ Konservatuvar bölümü öğrencisiyken bir araya gelen öğrencilerin kurdukları Saraband Anadolu Rack gurubu ilk kez Afyon’da sahneye çıktılar. Ankara başta olmak üzere birçok yerde sahne almaya başlayan Saraband Afyonlu gençlerden olduğu kadar büyüklerden de tam puan aldılar. Geleceğin önemli guruplarından birisi olacaklarını şimdiden kanıtladılar.

Gecenin finalini Dragos Musiki Derneği korosunun konserleri yaptı. İstanbul’dan gelen Dragos korosu 15 dilde Türk lehçeleriyle türküler söylediler. Balkanlardan Anadolu’ya, Kafkaslardan Mezopotamya’ya keder müzik yolculuğu yaptırdılar. Türk Cumhuriyetleri kostümleri ile sahneye çıkan Dragos ekibi izleyenler tarafından hayranlıkla izlendi. Konser sonrası koro ile fotoğraf çektirmek için bir biri ile yarıştı. Cumhurilyet’in 100. Yılı ve Türk Dünyası Şöleni Zafer meydanında devam

 

 23 Ekim 2023 Pazartesi  

19.00- FANTASTICO CİRK

19.45- Konser Saraband

20.15- Konser Sevil Çakar ve Sevilen Nağmeler

21.30- Kerimoğlu İsmail

 

24 Ekim 2023 Salı 

19.00- TED Koleji Orkestrası

19.45 –Konser Kerkük sanatçı Ahmet Tuzlu ve Halk oyunları 

21.00 – Konser Azerbaycanlı sanatçı Cavit Tebrizli ve Halk oyunları