Spotify AB tarafından 2006 yılında geliştirilen Spotify, İsveç ve İngiltere merkezli müzik şirketlerin müziklerinin sınırsız dinlenebildiği, aylık abonelik sistemiyle çalışan büyük bir dijital müzik platformudur. Gerçek zamanlı veri akışı hizmeti sunan Spotify ile müzik dinleyebilir, keşfedebilir ve indirebilirsiniz. C++ programlama dilinde geliştirilen Spotify, Windows ve Android işletim sistemleri için geliştirilmiş olsa da MacOs ve iOS sistemlerinde de gerekli düzenlemeler sayesinde kullanılabilmektedir. Bu özelliği sayesinde iTunes ile yarış içerisindedir. 2008’de herkesin kullanımına açılan uygulama ile milyonlarca yerli ve yabancı şarkıyı yasal bir şekilde dinleyebilir, cihazlarınıza indirebilirsiniz. Yeni şarkı ve şarkıcıları keşfe olanak sunan Spotify’de ücretsiz veya ücretli üyelik hesapları oluşturabilirsiniz. Bir üyelik hesabı sayesinde müzikleri, podcast’leri bilgisayarda, telefonda, tablette, xbox, platformu destekleyen araçlarda, Playstation, Web player ve tv’lerde dinleyebilirsiniz. Platformu kullanan sanatçıların ve ünlülerin koleksiyonlarını takip edebilirsiniz. Platformun önemli özelliklerinden bir tanesi de indirilen müziklerin veya koleksiyondaki müziklerin çevirimdışıyken de sorunsuz şekilde dinlenebilmesidir.

Spotify’de sevdiğiniz şarkı veya şarkıcıların albümlerinden seçimler yaparak kendi müzik kütüphanenizi kurabilir, verimli bir şekilde kütüphanenizi yönetebilirsiniz. Kişisel koleksiyonunuza başka kişilerin beğendiğiniz koleksiyonlarını da ekleyebilirsiniz. Spotify uygulamasındaki radyo istasyonlarını takip ederek, eğlenceli radyo yayınlarını da dinleyebilirsiniz. Birkaç müzik ve radyo seçiminden sonra Spotify, seçtiğiniz türe uygun önerilerde de bulunmaktadır. Spotify’de 3 farklı abonelik sistemi bulunmaktadır. Bunlardan ilki Spotify Free ile bilgisayarlarınızda ücretsiz müzik dinleyebilirsiniz. İkincisi olan Spotify Unlimited üyeliğinde bilgisayar ve laptopta müzikleri reklamsız şekilde dinleyebilirsiniz. Spotify Premium’da ise milyonlarca yerli veya yabancı şarkıyı tüm cihazlarınızda reklamsız olarak dinleyebilirsiniz.

iTunes, Netflix, iTools, CherrPlayer ve Dezeer gibi rakip programlarla büyük bir yarış içerisinde olan Spotify ile müziklerinizi Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarınızda veya e-posta ile arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Spotify ve rakip müzik platformlarının güncel sürümlerini programların yeni adresi İndir İşte sitesinden indirebilirsiniz. Spotify yazılımının sunduğu bazı avantajlar ;

• Çoklu dil desteği

• Ücretsiz ve ücretli seçenekler

• Radyo istasyonları desteği

• Çoklu platform desteği

• Sosyal medya desteği

• E-posta desteği

• Çevirimdışı dinleme imkanı

• Milyonlarca şarkı ve şarkıcı Spotify, iTunes, Netflix gibi müzik platformlarının güncel sürümlerini programların yeni adresi İndir İşte sitesinden indirebilirsiniz.