CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

Özel, “Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için; kurum ve kurallarıyla çalışan demokrasiyi partimizde ve ülkemizde egemen kılmak için; gençleri partimizin merkezine almak, partiyi gençliğin çekim merkezi yapmak için; kadınların etkin olacağı parti yapısı ve siyaset tarzını güvence altına almak için; emeğin sömürülmesini engellemek için; tüm öğrencilerin laik ve bilimsel eğitime erişim hakkını tesis edebilmek, cemaat, tarikat yurtlarında başka Enes Karaların canlarına kıymaması için; sağlık hizmetlerinden herkesin eşit, ayrımsız ve ücretsiz yararlanabileceği bir Türkiye için; başka Soma’lar, başka Ermenekler, başka Amasra’lar, başka Hendek’ler, başka Çorlu’lar, başka Afyon’lar yaşanmaması için; parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün saat 14.00'de CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla Genel Başkanlığını ilan etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Genel Merkez girişinde karşıladığı Özel’e, toplantının yapıldığı ikinci kattaki salona kadar eşlik etti. Ayrıca Özel’in basın toplantısı, CHP’nin kurumsal X(Twitter) hesabından da yayınlandı.

Özel, toplantıda “Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” başlıklı tutum belgesini de basın mensuplarına dağıttı.  Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin iyi yönetilmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla; kapsamlı bir üye reformu gerçekleştirilecek, üyelerin genel başkan seçimi dahil olmak üzere tüm süreçlere katılımı sağlanacaktır. Milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyeleri adaylarının belirlenmesinde önseçim yöntemi esas alınacak, yeniden aday gösterilecek yerel yöneticiler için ise halkın memnuniyetini ölçen objektif kriterler gözetilecektir. Genel merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri için 3 dönem sınırı getirilecektir" diye konuştu.