Yerel seçimler yaklaşırken Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimleri için flaş bir isim gündeme bomba gibi düştü!..

Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut isminin İYİ Parti kulislerinde aday olrak geçtiği iddia edildi.

İddiayı köşesine taşıyan Kocatepe Gazetesi sahibi ve başyazarı Sezer Küçükkurt, gazetede yayınlalan köşe yazısında şunları yazdı:

"Biz bugünlük İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için Afyonkarahisar eski Belediye Başkanlarından Hayrettin Burat’un isminin anılmaya başlandığını belirtmekle yetinelim. MHP’den Belediye Başkanı seçilen, sonrasında MHP’den yeniden aday olup AK Parti ve Burhanettin Çoban karşısında kaybeden, zaman içerisinde MHP’den İYİ Parti’ye geçen Hayrettin Barut’un yeniden adaylığı şehirde nasıl bir kabul görür, bilemiyoruz… Uzun yıllardır Afyonkarahisar dışında yaşayan Barut’un da bu konuda ne düşündüğü şimdilik belirsiz. Dedik ya; zaman lazım…"

İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında yer ve görev alan Hayrettin Barut, daha sonra partiden istifa etmişti.

 

Hayrettin Barut kimdir?..

1957 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminden sonra 1957 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne girdi. İlgili Fakülteyi Yüksek Öğretmen Okulu adına okudu. 1979 Haziran ayında iyi derece ile mezun oldu. Yurdun değişik yerlerinde öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaptı. 20 Ekim 1988 tarihinden itibaren Afyon Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürlüğü görevini yürüttü. Öğretmenliği süresince edebiyat ve tarihle ilgilenen Hayrettin Barut özellikle Türklerin tarihi ve binlerce yıllık kültürel birikimimiz üzerine çeşitli araştırmalar ve derlemeler yaptı. Yaptığı araştırmalarla somutladığı, geçmişten gelen köklü kültürel birikimimizi yerel yönetici olarak Afyon insanına aktarmak ve Afyon'u 2000'li yılların gözde sanayi kenti yapmak amacıyla 11 Ocak 1999 tarihinde istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. 18 Nisan genel ve yerel seçimleri sırasında Belediye Başkanlığına seçildi. Araştırmacı yazar olan Hayrettin Barut evli ve iki kız çocuğu babasıdır.