Jeoloji Mühendisleri Odası, Türkiye’de 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali bulunan illeri araştırdı. Yeni araştırma yayınlandı.

Türkiye’nin gerçeği olan deprem haberleri neredeyse her gün farklı bir ilden geliyor. Özellikle deprem bölgesi olan illerde yaşayan vatandaş, yaşamını korku içinde sürdürürken Jeoloji mühendisleri Odası dikkat çeken bir çalışma yaptı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Bölgede iki büyük deprem sonrası artçı sarsıntılar hala devam ediyor.

Milliyet’in haberine göre, depremin ardından Jeoloji Mühendisleri Odası 24 şehirde fay geçen hatlar için alarm vererek 7 büyüklüğünde deprem olma olasılığı olan yerleri açıkladı.

LİSTEDE 24 İL VAR

Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olması muhtemel yerler belli oldu. Jeoloji Mühendisleri Odası altından doğrudan fay hattı geçen 24 ili incelemeye aldı.

Yapılan bu çalışmanın sonucunda Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olma riski bulunan şehirler belli oldu,

İŞTE O İLLER

Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Eskişehir, Erzincan, Hakkari, Kütahya, Aksaray, Sakarya, İstanbul, İzmir, Adıyaman, Manisa ve Tekirdağ. (odatv)