Otoparkçılıktan çay bahçesi, restorandan toplu taşım hizmetlerine kadar, yerel esnafın yapacağı bir çok işi yapan ve bir çok işletmeyi işleten Afyonkarahisar Belediyesi, kiracısı olan esnafa kira eziyeti vermeye başladı.

170 esnaf kiracısı bulunan Afyonkarahisar Belediyesi, 23 Ağustos Çarşamba günü kiracısı esnaflara SMS göndererek pandemi döneminde yapılan eksik zammın farkının Pazartesi  gününe kadar tek defada ödenmesini istedi.

Geçtiğimiz yıl, kiracısı olan esnafa destek olmak için yasal yüzde 48 olan kira artışını yüzde 10 olarak uygulayan Belediye, Sayıştay raporu üzerine oluşan farkı kiracı esnaftan talep ediyor. Kiracısı olan esnafa Çarşamba günü mesaj atan Belediye, 5 gün içinde farkın Belediye veznelerine tek defada yatırılmasını istedi.

Bu yıl, kiracılarına yasal olarak yüzde 128’den başlayan zamları uygulayan Belediye’nin bu tavrı, kiracı esnafı zor durumda bıraktı.

Bir çoğu küçük esnaf ve küçük boyutlu işletmeden oluşan Belediye kiracısı esnafın, Belediye’den arka arkaya gelen zamlı ve önceki farkları da talep eden tutumu karşısında  zor durumda kaldığı belirtiliyor.

Afyonhaber’e konuşan bir esnaf “Pandemi döneminde, esnafa destek olmak için kiraya cüzi artış yapıldı diye sevinmiştik ve rahatlamıştık. Şimdi eksik artış yapılan fark da isteniyor. Çarşamba SMS gönderiyor, pazartesiye kadar ödeyin deniyor. Burada bir çok arkadaşımız küçük esnaf, işleri de şu ortamda çok iyi değil. Bu yapıalnların adı acımasızlıktır. Hem önceki yaptığı zammı eksik yapmışım diye farkı isteniyor, yetmezmiş gibi kiralara yüzde 128 zam yapılıyor. Zaten zor durumdayız. Buna bir çözüm istiyoruz. Ev sahiplerine yüzde 25 zam kararı çıkaranlar Belediyenin esnaf kiracılarına yüzde 128 zam yapıyor, üstelik pandemi döneminde yaptığı iyiliği de başa kakarak geri alıyor.” Dedi.