Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 26-30 Ağustos Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla ilimize gelen Halk Oyunları ekiplerini ağırladı.

Ekipleri Afyonkarahisar’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mehmet Zeybek ve Milletvekili Ali Özkaya misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür etti.

“SİZLER BURADA AĞIRLAMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ”

Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle Zafer Haftası coşkusunun bir kat daha arttığına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Büyük Taarruz Zaferimizin 101. Yıl dönümü ve Afyonkarahisar’ımızın Kurtuluş Günü kutlama törenlerine hepiniz hoş geldiniz. Afyonkarahisar, kuruluşun ve kurtuluşun başkentidir. İnanıyoruz ki; şehrimizden güzel anılarla ayrılacaksınız. Sizlerin de desteği ile Zafer Haftamızı coşkulu bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş günümüzde bizi yalnız bırakmadınız. Sizler burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Sayın Milletvekilimizde yanımızda, sizleri seviyoruz. Afyonkarahisar 1922 yılında işgalden kurtulmuştu. O dönemdeki halkımızın birlik ve beraberlik içinde olması, Tük Ordumuzun muzafferiyeti ile son bulmuştu. Bu mutlu günümüzde yanımızda olmanız bizi son derece gururlandırdı. Afyonkarahisar milattan önce 3 bin yılına dayanan tarihi geçmişi olan kadim bir şehir. Türkiye’de termalin başkentiyiz. Kültür Müdürümüz tarihi yerlerimizi sizlere gezdirme fırsatı bulmuşlardır. Ülkemizden Bandırma, Kardeş Şehrimiz Giresun ve Ankara’dan TÜFEM temsilcileri var onlara da hoş geldiniz diyorum. Umarım Afyonkarahisar’ı beğenmişsinizdir. Bulgaristan, Bosna Hersek, Bandırma Belediyesi, Hindistan, Gürcistan, Makedonya, TÜFEM Ankara, Kazakistan, Romanya, Polonya, İran Türkleri ve Giresun Belediyesi Halk Oyunu ekiplerini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR HEM KÜLTÜRÜN HEM GASTRONOMİNİN BAŞKENTİ BİR ŞEHİRDİR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya ise Halk Oyunları ekipleriyle birarada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Milletvekilimiz Özkaya; “Değerli Başkanımızın söylediği gibi Afyonkarahisar’ın geçici bir süre de olsa düşman işgalinde kaldıktan sonra kurtuluşunun 101. yılı kutlama törenindeyiz. Türkiye’den ve Dünyanın değişik ülkelerinden gelen halk oyunları ekiplerimize şehrimize teşrif ettikleri ve kültürlerini yansıtma imkânı sunduklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar hem kültürün hem gastronominin başkenti bir şehirdir. Şehrimizi daha fazla gezmenizi ve kültürel değerlerimizi görmenizi arzu ederiz. Hepinize teşekkür ederim

        Halk oyunları ekiplerinin liderleri de söz alarak, Afyonkarahisar'da olmaktan mutlu olduklarını belirtti. İlimizde çok iyi karşılandıklarını ifade eden ekip liderleri davetinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e şükranlarını sundu.

Uluslararası Zafer Festivali için ilimize gelen ekipler yarın akşam (28 Ağustos Pazartesi) saat 20:30’da Akarçay’da, 29 Ağustos Salı saat 21:00’de Zafer Meydanında 30 Ağustos saat 19:00’da Park Afyon AVM’de gösteri yapacak.