Okuyucularımızdan, Afyonhaber Haber İhbar Hattına gelen şikayetlerde, Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili şikayetler ardınca geliyor.

Özellikle akşam ve gece nöbetlerinde hastaların azarlandığı, ilgilenilmediği, bugün git yarın gel demode anlayışının hakim olduğu en çok şikayetler arasında.

Bir okuyucumuz, diş çekimi için gittiğini, dişinde iltihap apse tarzı herhangi bir şeyin olmadığını, doktorun göstermelik bir bakıp, röntgen cihazımız arızalı, yarın mesai saatleri içerisinde gel diye savuşturduğunu ifade etti. Röntgen cihazı arızalı, burada bir kalıp olmuş önüne gelene söyleniyor. Arızalı olabilir elbette ki ama burada bir tane mi röntgen cihazı var? En az 5 tane cihaz var diye biliyoruz, başhekimlik bilgilendirirse seviniriz.

Bir okuyucumuz da diş ağrısından dolayı saat 23.00 gibi gittiğini, nöbetçi kadın doktorun sert bir şekilde neyin var buraya niye geldin hitabından sonra, doktor hanım dişim çok ağrıyor, çekebilir misiniz diye kibarca ricada bulunduğunu akabinde de doktorun, dişini çektireceksen yarın muayene saatleri içerisinde gel dediğini ifade etti. Hastamız da dişi ağrıya ağrıya evine  gidiyor ertesi gün çektirmeye gidiyor ve çektirtiyor, çektiği diş ağrısı yanına kar kalıyor.

Okuyucumuz mesajında, bu duruma tepki gösteriyor ve şunları yazıyor:

Sormak isteriz, doktor hanım, diş çekmeyecekseniz siz orada ne iş yapıyorsunuz? Sizden dolgu isteyen yok kanal tedavisi isteyen yok alt tarafı diş çekimi. İltihap vs.. olabilir anlarız, bunun için de film çektirmeniz gerekli, çekmeyecekseniz de ilaç yazıp göndermeniz gerekirdi, bunlar da yok.

Bir diğer iddia da, diş çekimi için gelen hastaların meşhur bahane röntgen cihazı bahanesi nedeniyle çekimlerinin yapılmadığı, özel diş kliniklerine hastaların ağrıdan kurtulmak için gittikleri, oraya da hatırı sayılır bir ödeme yaptıkları, gece 24.00 e kadar açık olan diş kliniklerinde, bu saate kadar gidenlere muayene ve işlem yapıldığı. Bu kliniklerin izni varsa elbette doğal olarak 24.00 a kadar muayene ve işlem yapabilir, para da kazanır. Yalnız insanın kafasına bir soru takılıyor: Acaba, özel diş kliniklerine bilinçli olarak yönlendirme mi yapılıyor?..

Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde işlem yapılmayan hastalar, özel hastanelere de giderek bu diş ağrılarından kurtulmak için oralarda da işlem yaptırıyorlar. Gayet doğal olabilir. Doğal olmayan bir diş çekimi için 2.500 TL para istenmesi. Veren var vermeyen var, asgari ücretli, emekli bir insan nasıl versin bu parayı, veremezsen, eskilerin dediği gibi kabir azabına eş değer olan diş ağrısını çek o zaman. 

Bir hasta yakını da, çocuğunu diş hastanesine akşam saatlerinde götürdüğünü, diş hekimine yalvar yakar çocuğunu bu acıdan kurtarması gerektiğini söylemiş. Doğru dürüst muayene bile etmeden doktorun onları ertesi gün muayene saatlerinde çektirin diye gönderdiğini, çocuğunun gece boyunca diş ağrısından dolayı ağladığını, özele verecek parası olmadığı için de götüremediğini ifade etti. 

Okuyucularımızdan, Diş Hastanesiyle ilgili olarak gelen bu şikayetlerle ilgili Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürülüğünden açıklama bekliyoruz.